tirsdag 7. april 2015

Jakten på den rette miksen

Jim Berget i sitt Flatcity studio.
Foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad.
Som alt annet i denne prosessen frem mot ferdig skive, har også miksen tatt mye lenger tid enn jeg hadde trodd og håpet. Åtte måneder har nå gått siden innspillingen ble avsluttet. Forsinkelsene med miksen skyldes i all hovedsak uheldige tilfeldigheter høsten 2014, samt at vi tidvis har lett både høyt og lavt etter rette person til å gjøre jobben. Men nå har alt heldigvis løst seg på en glimrende måte.

Opprinnelig var planen at skiva skulle mikses av Arild Jensen, som jeg kjenner fra før og som gjorde lydarbeidet på Hedvigs film "Ridder" fra 2008. Men tidsplanen sprakk for oss begge og Frode Martinsen, som var en glimrende tekniker og lydguru gjennom hele innspillingsperioden i Soundcheck studio i Drammen kom på banen. Da Jørn hadde spilt inn bass på de to siste låtene i august, tok det av ulike grunner en god stund før Frode kom i gang med miksen. Etter å ha mikset et par låter ble han deretter rammet av en skade i hånden og ukene gikk, naturlig nok. Til slutt ble vi enige om at vi måtte finne en annen løsning og vi testet ut flere, uten at det klaffet verken lydmessig eller tidsmessig. Willy Martinsen, som hadde produsert og mikset "Måneskinn og tåke" for MOYS var også aktuell, men hadde ikke mulighet til å mikse hele skiva. Han tipset meg derimot om Jim Berget som driver fantastiske Flatcity studio i Enebakk. I desember sendte jeg derfor Jim en låt til prøvemiks og rett over nyttår ble det klart at han var mannen som skulle mikse "Trollspeil". Prøvemiksen låt fantastisk! De siste månedene har det derfor jevnt og trutt tikket inn nye mikser og i skrivende stund er vi kun en låt unna å være i havn. Jim har skapt en fantastisk og helhetlig lyd på skiva, og selv om vi denne gangen har vært både sære og ekstremt kravstore, har han likevel klart å gjøre oss fornøyde. Det er slett ikke verst!

I løpet av måneden vil alle mikser være klare og deretter skal de mastres. Dermed bør vi være klare til singleslipp i slutten av mai og plateslipp en måneds tid senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar