mandag 13. februar 2017

Såvidt i gang med ny plate!

Foto: Thomas Mørch
Jeg har så smått kommet igang med låtskriving og planlegging av neste plate. Denne gangen skal jeg jobbe på en helt annen måte, med ny produsent og en helt annen innfallsvinkel. Istedet for å bygge musikken lag på lag over tid, vil jeg vende tilbake til en mer instinktiv innspillingsprosess i en kort avgrenset periode i studio. Ideen om å gi seg selv begrenset tid og kun et gitt antall instrumenter har alltid fascinert meg, og nå tror jeg tiden er kommet for å prøve det ut skikkelig. Jeg har allerede jobbet med 3-4 låter som falt ut av Trollspeil-prosjektet på et tidlig tidspunkt, men som jeg håper og tror vil passe fint på neste plate. I tillegg jobbes det med helt ny musikk. 

Samarbeidet med Vesa Pekkala er avsluttet for denne gang og for min del har dette samarbeidet vært en fantastisk læringsprosess på godt og vondt. Vesa er en av de mest talentfulle mennesker jeg kjenner og han skal utvilsomt ha hovedæren for at "Trollspeil" ble så bra som den ble. Jeg tror imidlertid vi begge nå føler at det er på tide å fortsette videre hver for oss. Bare tiden vil vise om konserter med materiale fra "Trollspeil" noen gang vil bli en realitet.

 Når jeg går i studio til sommeren har jeg med meg både gamle kjente og nye bekjentskaper. Jeg er så utrolig heldig å kunne ha med meg trommis Geir Ormøy, vokalist Ida Skarsvik Hekneby og bassist Jørn Gundersen fra "Trollspeil" videre. Alle tre vil ha fremtrendende roller også på den nye skiva. På gitarsiden ser det ut som jeg kommer til å samarbeide med flere forskjellige. Jeg håper å kunne ha med meg tidligere gitarist i Moys, Petter Brevig, som hovedgitarist under innspillingen. Petter har akkurat den passiv-agressive spillestilen jeg ønsker meg som grunnmur på denne platen. Petter gjorde alle gitarer på de to første Møys-platene "Virvel" (1997) og "Omvendt grønn" (1998) på mesterlig vis. I tillegg har jeg vært så heldig å få med meg tre andre fantastiske gitarister i gjesteroller på skiva. Dette kommer jeg tilbake til, men det kan bli utrolig spennende saker.

Jeg håper å gjøre innspillinger i sommer og forhåpentligvis slippe nytt materiale allerede innen utgangen av året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar